Android ile tanışan bir Minecraft fanından ne beklersiniz, tabi ki Pocket Edition. Tek başına o kadar sıkıcı olan bir oyun -daha alfa aşamasında- ancak arkadaşlarınızla oynarsanız daha eğlenceli olur. Peki nasıl arkadaşlarımızla oynayacağız?

Minecraft Pocket Edition hazırlanırken tam sürümünde edindikleri bazı değerli şeyleri erkenden oyuna eklemeye karar vermişler. Bunlardan birisi de arkadaşlarımızla oynamamıza izin veren çok-oyunculu (multiplayer) modu.

Yerel ağ (LAN) üzerinden oynayabilmek için Android veya bir iOS cihazımızda Minecraft Pocket Edition uygulamasının yüklü olması gerekiyor -zaten bu olmazsa oyunu da oynayamayız. Bunu sağladıktan sonra gelin nasıl oynayabileceğimizi öğrenelim.

Arkadaşlarınızla Aynı Kablosuz (Wi-fi) Ağına Bağlanın

Bir kafede, okulda, kütüphanede, arkadaşınızın evinde … fark etmez. Sadece aynı kablosuz ağına bağlanmanız yeterli. Böyle oyunu oynarken bağlantı kurabileceğiniz, köprü görevi görebilcek bir yapıya sahip olabilirsiniz.
Peki etrafta bağlanabileceğimiz bir bağlantı yoksa ne yapacaksınız?
Android cihazını kurcalayan birisi daha bu cümleyi okumadan anlayacaktır. Yukarıdaki sorunu cevabı bir bağlanılabilir ve taşınabilir Wi-Fi alanı oluşturmak. Bunu oluşturmak için, Android cihazlarda Ayarlar > Diğer ayarlar > Bağ. ve taşınabilir Wi-Fi alanı > Taşınabilir Wi-Fi alanı içeriğine giderek aktif hale getirmeniz gerekli.
Taşınabilir Wi-Fi Alanı Ayarları
Bunu hallettikten sonra tek yapmanız gereken, arkadaşlarınızı sizin oluşturduğunuz kablosuz ağına bağlanmasını sağlamak. Bunu da belirlediğiniz şifre ile yapabilirsiniz.

Bir Harita Oluşturun ve Oynama Başlayın

Bunu yapmak o kadar da zor değil. Oyuna girdiğiniz zaman tek yapmanız gereken Play (oyna) tuşuna basmak ve gelen ekranda New (yeni) tuşuna tıklatmak. Gelen ekranda harita adını yazıp oyunu modunu seçerek Generate World (harita yarat) tuşuna basmak ve oyun haritayı oluştururken beklemek.
Pocket Edition Create a Local Game
Eğer yukarıdaki resimde de fark ettiyseniz harita oluşturduğumuz sayfada “Create a Local Game” yazıyor. Yani yerel ağ üzerinden oynamak için kullanılabildiği buradan anlaşılıyor.

Peki Arkadaşlarım Nasıl Bağlanacak?

Öncelikle aynı kablosuz bağlantı üzerinde bulunan arkadaşlarınız Minecraft Pocket Edition uygulamasını açtığını varsayıyorum. Oyun menüsündeyken sizin gibi Play tuşuna basması ve haritaların listesini görüntülemesi yeterli.
Buradaki listede hem kendi haritalarını hem de bağlı olduğu kablosuz ağı üzerinde oluşturulmuş haritaları görebilir. Tek yapması gereken gelen Wi-Fi haritası üzerine tıklamak ve yüklenmesini beklemek, bu kadar basit.

Minecraft Pocket Edition Arkadaşlarınızla Oynamanın Tadını Çıkarın

Artık arkadaşlarınızla istediğiniz zaman istediğiniz yerde Minecraft Pocket Edition oynayabilirsiniz. Yeni haritalar ve yapıtlar görmek gerçekten harika olur.
Pocket Edition Skyblock Yakında
Arkadaşlarınızla iyi vakit geçirmeniz dileği ile herkese iyi eğlenceler dilerim. Aşağıdaki linkten Minecraft Pocket Editon'u indirebilirsiniz. Kaynak:tamindir

 
Top