0
Android cihazlar yaygınlaştığından beri Whatsapp gün geçtikçe yaygınlaştı ve şu an dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Oldukça kullanışlı bir uygulama olan Whatsapp'ın sadece mobil cihazlarda kullanılabiliyor olması ise birçok kullanıcı tarafından üzücü bir durum. Çünkü bilgisayar başındayken Whatsapp yazışmaları için bilgisayarımızı bırakıp telefonumuza yönelmek ek zahmet gerektiren bir durum. Mobil cihazdaki ekran klavyesi ile yazı yazma güçlüğü ise cabası. İşte bu gibi durumlardan ötürü "Whatsapp bilgisayar üzerinde kullanılabilir mi?" sorusu oluşmakta.
Bildiğiniz üzere bir süre önce bilgisayarların en büyük anlık iletişim araçlarından olan Windows Live Messenger sonlandırılmış, yerini Skype'ye devretmişti. Birçok kullanıcı Skype arayüzüne alışamadıklarından ötürü kullanımda sıkıntı yaşamış ve alternatif anlık mesajlaşma yazılımlarına yönelmişti. Bu boşluğu oldukça güzel bir şekilde değerlendirebilecek Whatsapp'ın ise herhangi bir bilgisayar açılımı yapmamış olması şaşırtıcı. Fakat yine de alternatif yollarla Whatsapp PC üzerinde çalıştırılabilmekte.Bu yazımızda da bu işlemi nasıl gerçekleştireceğinizi adım adım anlatıyor olacağız.
Whatsapp'ı bilgisayar üzerinde çalıştırabilmenin ilk adımı bu uygulamanın bilgisayar üzerinde çalışmasını sağlayacak aracı bilgisayarımıza yüklemek olacak. Bluestacks olarak adlandırılan bu aracı bilgisayarınıza yüklemek için buraya tıklayın.
Bluestacks'ı bilgisayarımıza indirdikten sonra kurulumunu yapıyoruz ve programı çalıştırıyoruz. Programı çalıştırdıktan sonra Bluestacks ana penceresinde şu adımları takip ediyoruz:
Şimdi ise sıra Whatsapp yapılandırmasını yapmaya geldi.Whatsapp'ı BlueStacks üzerinde açtıktan sonra bizden Whatsapp için kullanılacak birkaç bilgi istenecek: 
Whatsapp Bilgisayarda Nasıl Kullanılır
Bu ekranda bizden ülke seçimi yapmamız ve telefon numaramızı girmemiz istenmekte. Turkey seçimini yaparak Whatsapp kullandığımız kendi telefon numaramızı boşluğa 53x xxx xx xx formatında giriyoruz ve telefon numaramızı yazdığımız boşluğun yanındaki "OK" tuşuna tıklıyoruz.
Bir sonraki aşamada girdiğimiz telefon numarasına SMS yoluyla bir onay kodu gönderilecek. Bu onay kodunu kullanarak Whatsapp'ı Bluestacks üzerinde aktifleştieceğiz.
Not: Whatsapp bazen size onay kodunu SMS yerine sesli aramayla bildirebilmekte. Bu nedenle yapılacak çağrıları takip ederek cevaplamanız gerekmektedir.
Whatsapp Bilgisayarda Nasıl Kullanılır
Ve son olarak Whatsapp'ta görünecek adımızı ve profil resmimizi belirliyoruz. Bundan sonra Whatsapp üzerinde sadece katıldığımız sohbet grupları listelenecektir. Bu durum bilgisayarımızda telefonumuzdaki rehberimizin kayıtlı olmamasından ötürü ortaya çıkmaktadır. Fakat telefonunuzda kayıtlı Whatsapp kişileri size halen mesaj gönderebiliyor ve siz bu mesajları görüntüleyebiliyorsunuz. Size mesaj gönderen kişiyi de Bluestacks üzerinde Whatsapp kişilerinize ekleyebiliyorsunuz.
Yazı:tamindir

Yorum Gönder

 
Top