0
Son yıllarda akıllı telefonların gelişi ile birlikte telefon hırsızlıklarının da yükseliş gösterdiği bir gerçek. Zira telefon fiyatları arttıkça kullanıcıların üstlerinde bulunan cihazlar giderek daha pahalı hale geldi ve bu da istenmeyen sonuçlarla karşılaşılmasına neden olabiliyor. Sadece maddi değil, aynı zamanda cihazınızdaki bilgilerin ve fotoğrafların çalınması sonucunda manevi zarara da uğramanıza neden olan bu duruma karşı Android kullanıcılarının yapabilecekleri var.
Android telefonları uzaktan kontrol etmek ve silmek Google'ın en yeni hizmetlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Böylece telefonunuzun zilini internet tarayıcınızdan çaldırmak, içindeki bilgilerin tamamen silinmesini ve fabrika ayarlarına dönüşü sağlamak ve telefonunuzun konumunu harita üzerinde görmek mümkün hale geliyor. Dilerseniz adımları nasıl tamamlayacağınıza bir göz atalım.
Telefondan Gerçekleştirilmesi Gereken Adımlar
Google'ın bu hizmetlerinden faydalanabilmek için telefonunuz henüz elinizde iken bazı işlemleri tamamlamalısınız. Bunun için ilk olarak cihazınızın uygulamalarının yer aldığı uygulama çekmecesini açmalısınız. Çekmecede "Google Ayarları" adlı ikonu ve uygulamayı göreceksiniz. Bu uygulamaya tıklayarak devam ediyoruz.
Google Ayarları uygulamasına girdiğinizde karşınıza bir menü gelecektir. Bu menüde yer alan "Android Cihaz Yöneticisi" seçeneğine dokunarak ilerliyoruz.
İşte karşımızda cihazımızda uzaktan kontrolü aktifleştirecek olan seçenekler. "Bu cihazın konumunuuzaktan bul" ve "Uzaktan fabrika ayarlarına sıfırlamaya izin ver" seçeneklerinden her ikisini de işaretlerseniz cihazınıza uzaktan her iki işlemi de uygulayabilir hale gelirsiniz.
Bilgisayardan Tamamlanması Gereken Adımlar
Telefondaki adımları tamamladığımıza göre sıra geldi bilgisayarımız üzerinden gerçekleştirmemiz gerekenlere.http://play.google.com adresinden telefonunuzda kullandığınız Google hesabı ile giriş yaptıktan sonra hemen ekranın sağ üst kısmında bir çark işareti göreceksiniz.
Bu çarka tıkladığınızda hesabınıza dair ayarları içeren bir menü karşınıza çıkacaktır. Menüde yer alan "AndroidCihaz Yöneticisi" seçeneğini tıklayarak bu adımı da geçmemiz gerekiyor.
Google'ın bu noktada sizden bir talebi olacak. Android cihaz yöneticisinin konum belirlemekte bilgileri kullanıp kullanamayacağını sizlere soran bu ekranda da "Kabul et" butonuna tıklayarak devam ediyoruz.
Son adımı da tamamladığınızda karşınızda telefonunuzun Google Haritalar üzerinde hangi konumda tespit edildiğini kolayca görebilirsiniz. Belli bir sapma payı olan bu bölümde, cihazınızın görülebilmesi için internete bağlı olması gerektiğini unutmamalısınız. Eğer kaybolduysa veya çalındıysa cihazınızın 3G veya Wi-Fi bağlantısı aktif olmak zorunda. Aksi taktirde maalesef Google'ın konum belirleme hizmetlerinin çalışması mümkün olmayacaktır. Özellikle telefonunu farklı konumlarda unutanların bu hizmetten ziyadesiyle faydalanacağına inanıyorum.
Harita ekranının hemen sol üst köşesinde aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan menü bulunuyor. Bu menü hem kaybolma hem de çalınma durumlarında işinizi görecektir. "Zili Çaldır" butonuna basarsanız cihazınız 5 dakika boyunca en yüksek ses seviyesinde çalacaktır.
Eğer telefon çalındıysa yahut kaybolduğu konuma da kısa sürede gitme şansınız yoksa "Sil" butonunu kullanarak hafızasındaki tüm bilgilerin tamamen silinmesini de sağlayabilirsiniz. Bu buton telefonunuzu tamamen fabrika ayarlarına döndürecektir ve bu nedenle dikkatli bir şekilde kullanmanızı öneriyorum.
Bu bahsettiğimiz menüde cihazın yer aldığı tam adres ve sapma payı da yazılı olarak belirtiliyor. Telefonunuzdaki size özel bilgilerin güvenle saklanabilmesi için uygulayabileceğiniz bu Android telefonları uzaktan silme ve kontrol etme adımlarını her ihtimale karşı ezberlemenizi öneriyoruz. Yazı:tamindir

Yorum Gönder

 
Top