0

Spam Mesaj
Gündemi son zamanlarda meşgul eden YouTube ve Twitter yasaklarının ardından Facebook’un da kapanma ihtimalinden yararlanmak isteyen hackerlar bu durumdan istifade ederek bir söylenti yaymaya başladılar. 'ARKADAŞLAR FACEBOOK TÜRKİYE’DE KAPANIYOR!!!' başlığı altında yayılan iletilerle tavsiye edilen program kullanıcıları güya Facebook yasaklarından koruyor, ancak indirilen programın şu an faydasının olmadığı kesinleşirken zararları hala belirsiz.

Geçtiğimiz aylarda internet sansürü tartışmalarını sıkça yaşadığımız, YouTube ve Twitter kullanıcılarının erişiminin engellendiği şu dönemde kamuoyu, 'Facebook da kapanacak mı?' sorusunu sıkça sorar oldu. Buna karşılık olarak belirsizlik durumunu fırsat bilen hackerlardan yayılan mesaj aşağıdaki gibiydi:
“Bu hafta sonu Facebook Türkiye'de yasaklanacağını söylüyor bütün haberler. Biraz araştırma yaptım ag antisansür diye bir program buldum. Şu an YouTube'a falan girebiliyorum sanırım Facebook'ta da işe yarar. Lütfen herkes programı indirip kursun AG Antisansür“
Linki tıklayan kullanıcılar 'Antisansür.exe' isimli bir uygulamayı indirmiş oluyorlar. Uygulamayı tıklayanları ise bekleyen bir virüs saldırısı var. Virüs’ün henüz etkileri bilinmezken Facebook aracılığıyla yayılan bu uygulamanın geniş kitlelere zarar verebilme tehlikesi var.

Öncelikle dikkat edilmesi gerekilen iki tane husus vardır:
1. Resmi veya güvenilir bir kaynaktan gelmeyen haberlere kulak vermeyiniz.
2. Güvenliğinizi tehdit altına sokabilecek süpheli linkleri tıklamayınız.

Her ne kadar olası bir senaryo gibi gözükse de yakın bir zaman içersinde Facebook’un kapanması gibi bir durum şu an için söz konusu değil. Ne var ki, internet’te anonim gezmek veya engelli sitelere ulaşmakistiyorsanız VPN servislerinden faydalanmanız veya DNS ayarlarını değiştirmeniz gerekiyor. Size hazırlamış olduğumuz rehber için burayı tıklayabilirsiniz.
Kaynak:tamindir

Yorum Gönder

 
Top