0
Android 4.4.3 güncellemesi son günlerde her yerde tartışılmakta. Önceleri Amerikan operatör Sprint tarafından sızdırılıp sonra gün yüzü görmeden toparlanan güncelleme şimdi de hangi cihazlara gelecek diye tartışılmakta. İşte üreticilerin güncellemeyle ilgili planları.
Nerdeyse tüm kaynaklar güncellemenin Mayıs ayı içerisinde Nexus cihazlar için çıkacağında hem fikir. Haziran ise Google Play Edition cihazların güncellemeyi alacakları ay olarak görülmekte. Yine de şu anda resmiyet kazanmış bir durum yok.
Nexus and Google Play Edition cihazlar
AndroidPIT Nexus Family
Çok büyük bir ihtimalle güncellemeyi ilk alacak cihazlar Nexus 5 ve Nexus 7 olacaklar. Güvenilir kaynaklara göre de güncelleme Nexus 4 ve Nexus 10 için de gelecek. HTC One, Galaxy S4 ve Moto G gibi cihazların Google Play Edition modelleri içinse Haziran bekleniyor.
Nexus 4
Nexus 5
Nexus 7
Nexus 10
Tüm Google Play Edition cihazlar

Samsung

AndroidPIT Android443 Qcamera
Galaxy S5 elbette Android 4.4.3 güncellemesini alacak bu konu hakkında şüphelenmeye gerek bile yok. Asıl merak edilenler diğer modeller. Galaxy S4 de çok büyük bir ihtimalle güncellemeye erişecek fakat bu biraz vakit alacak, sonbaharı bulabilir. Aynı şekilde Galaxy Note 3 de sonbaharda güncellemeyi edinebilecek. Galaxy Note 2 ve Galaxy S3 ise şu anda güncellemeyi alabilecekler gibi görünmüyor.
Samsung tabletlerdeyse Galaxy Tab Pro 12.2, Tab Pro 10.1 ve Tab Pro 8.4 güncellemeyi alacaklar. Orta sınıf cihazlarına ise Samsung’un güncellemeleri hızla getirmek konusunda çok tutkulu olmadığı zaten bilinmekte.
  • Galaxy S4
  • Galaxy Note 3
  • Galaxy S5
  • Galaxy Tab Pro 8.4
  • Galaxy Tab Pro 10.1
  • Galaxy Tab Pro 12.2
HTC
HTCAndroid443Schedule
Alınan bilgilere göre HTC güncellemeyi Mayıs-Haziran gibi bir dönemde HTC One (M8) için getirecek. Bu aynı zamanda Sense 6.0 arayüzünde de yenilikler olacağı anlamına geliyor. Bu güncellemenin ardından da Google Play Edition güncellemeyi alacak. Ne yazık ki markanın orta sınıf cihazları Android 4.2.2 ve Sense 5.0 kullanmaya devam edecekler. One Max ve One Mini de güncelleme planları arasında yer almıyor.                                                                                      
  • HTC One M8 Google Play Edition
  • HTC One M8
  • HTC One M7
Sony
AndroidPIT Sony KitKat
Sony genelde güncellemeleri doğrudan cihazın sayfasında duyurmasıyla ünlüdür. Bu bir açıdan söylentilerin önüne de set çeker fakat şu anda hiçbir duyuru yapılmış değil. Yine de kesin olan Xperia Z2 ve Xperia Z2 Tablet Android 4.4.3 güncellemesi alacaklar. Haliyle cihazların Google Play Edition modelleri de güncellemeye kavuşacaklar. Zamanla ilgiliyse kesin bir bilgi yok.

Yorum Gönder

 
Top