Android pilini çok tüketen çok az şey var. Bunların çoğu da sadece belirli akıllı telefonlara özel değil aksine tüm cihazlarda bulunur. Eğer telefonunuzun pili daha yarım günü göremeden bitmiş bir duruma geliyorsa, bu yazıyı dikkatlice okuyun!
Parlaklık ayarını kendiniz yapın
Cihazınızın ömrünü en fazla sömüren kuşkusuz ekranıdır! Bunda şaşılacak bir durum yok. Ne kadar parlak o kadar yorucu. Otomatik parlaklık biraz daha cazip; fakat, o da parlaklığı düzensizce ve sıkça değiştiriyor, ki bu da pili daha fazla tüketir. Parlaklığı gözünüze ne kadar rahat geliyorsa o dereceye getirin ve gerektiğinde artırın. Parlaklıkla nasıl oynayabileceğinizi ve ne kadar büyük bir fark olduğunu görünce çok şaşıracaksınız.
Kuryeci değilseniz, sizin icin gece gündüz lokasyon raporlayıcının hiçbir faydası yok. Hatta gün boyu GPS e bile hiç ihtiyacınız yok! İş yerinizde ya da oturma odanızda rahatça kendinizi etiketleyebilirsiniz. GPS inizi kapamanız pilinizde çok büyük bir fark yaratmaktadır. Bununla birlikte Google Lokasyon Servisini kapamak da daha uzun süre dayanan bir pile sahip olmanızı sağlayacaktır. Bu uygulamaları kısayola alın ve sadece ihtiyacınız olduğunda kullanın. 5 saniyenizi alacak bu uygulama pilinizin saatlerini götürmesin.
Bütün hesapları aynı anda senkronize etmek piliniz için faciadır. Özellikle sizin 30 ya da daha fazla hesabınızın internete bağlı olarak okumayacağınız bütün güncellemeleri her saat alıyorsanız sizin için durum daha vahim. Hemen ayarlara gidin ve Gmail gibi anında ulaşmanız gerekecek uygulamalara izin verin. Twitter’dan her 15 dakikada uyarı almanız gerekiyor mu? Google uygulamaları bu tür uyarıların ve eşitlemelerin anası. Bu yüzden sadece size lazım olanları ayarlayın.
Kablosuz ağ olmadan biz ne olurduk? Belki pilimiz daha uzun süre giderdi o kadar! Fakat kimse Wi-Fi'yı bir iki saatlik extra uzun şarj için kesmeyecektir. Aksine, batarya yerine Wi-Fi yı seçeceklerdir. Gelişmiş Wi-Fi ayarlarına gidin ve zayıf bağlantıları engellemeyi seçin, bununla birlikte Wi-Fi bağlantınızı uyku sırasında da açık tutun. Bu sayede ekranınızı kapattığınızda sürekli bağlantı kopup durmayacaktır. Wi-Fi iyileştirme seçeneğiniz varsa onu da açın!
Açıkcası çoğu indirdiğimiz uygulamalar tamamen gereksiz ve işe yaramaz olabiliyor. Şimdi alın telefonu elinize ve kullanmadıklarınızı bir tıkla silin. İhtiyacınız olursa – ki olmayacak – tekrar yüklersiniz. Hatta şöyle söyliyeyim, yeni uygulamaların çoğunda batarya iyileştirici özellikleri de bulunuyor. Modaya ayak uydurmak lazım değil mi?
Yorum Gönder