0


Dev firmaların izlediği politikalar ve aralarındaki savaşın faturası kullanıcılara yansıyor; büyük paralar verip (daha da önemlisi heves ederek) aldığımız telefonların bir kaç ay sonra yeni modelin çıkmasıyla sanki külüstürmüş muamelesi görmesi ve yeniliklerden mahrum tutulması (ya da yeniliklerin sırf eski model diye gecikmesi) oldukça can sıkıcı. (HTC'yi kutlamak lazım) Hele bir de o telefon 2 yaşını doldurduysa ya da daha eskiyle moraller iyice bozulmaya başlar. Fakat hiç gerek yok! Bu yöntemlerle artık gözden çıkarttığınız telefonlar yeniden işinizi görebilir!
Kumanda olarak akıllı telefonlar
Google Play Store'da bununla alakalı sayısız uygulama var. Bu uygulamalar vasıtasıyla gerek kablosuz bağlantı gerekse de kimi modellerdeki infrared teknoloisiyle telefonunuzu uzaktan kumanda olarak rahatça kullanabilirsiniz. Örneğin Retune uygulamasıyla iTunes'unuzu oturduğunuz yerden yönetebilir, Unified Remote uygulaması sayesinde cep telefonunuzu bilgisayarınızı kontrol edebildiğiniz evrensel bir kumandaya dönüştürebilir, ya da PowerDVD Remote uygulamasıyla yine aynı isimdeki video oynatıcınızı kontrol edebilirsiniz.

Alarm olarak akıllı telefonlar

Kimi zaman asıl kullandığınız telefonunuzu alarm olarak kullanmamanın faydaları olabilir. Eski cihazınızı bir hoparlör sistemine bağlayıp sürekli alarm modunda kullanabilirsiniz. Böylelikle ana telefonunuzu kapatabilir ve “aman mail geldi mi”, “aman Facebook'da ne oldu” diyerek merak etmeden mışıl mışıl uyuyabilirsiniz. Bunun için cihazınızdaki alarm uygulaması da yeter fakat aşağıdaki seçenekler size hem estetik, hem de kullanışlılık açısından bir güzellik katacaktır.





Icon
Alarm Clock Radio FREEYÜKLE

Oyun konsolu olarak akıllı telefon

Sırf yeni telefon aldınız diye eski telefonunuzdan oyun oynamayı kesecek değilsiniz! Eski cihazınızı da taşınabilir oyun konsolu olarak kullanabilirsiniz. MHL ya da SlimPort kablolarıyla telefonunuzu televizyona bağlayabilir ya da bir kontrol kumandası (joystick) bağlayarak telefonunuzdan keyif almayı sürdürebilirsiniz. Özellikle aşağıdaki oyunlar büyük ekranlarda oldukça keyif veriyor.





Icon
DEAD TRIGGER 2YÜKLE





Icon
Asphalt 8: AirborneYÜKLE





Icon
Modern Combat 4: Zero HourYÜKLE





Icon
Grand Theft Auto San AndreasYÜKLE





Icon
Max Payne MobileYÜKLE

Sunucu (server) olarak akıllı telefonlar

İstediğiniz bütün dosyalara, hareketli olsanız dahi, ulaşmak istiyor fakat Dropbox ve benzerleri bulut sistemlerine güvenmiyor musunuz? Haklı olabilirsiniz. Sırf bu sebeplerden eski telefonunuzu verilerinizi saklayacağınız bir sunucu olarak kullanabilirsiniz! Tabi bu işe uygun uygulamaları indirerek. Çeşitli uygulamalarla telefonunuzu e-mail, FTP, Dinamik DNS ya da DLNA hangi çeşit olursa olsun, bu iş için kullanabileceğiniz uygulamalar:
Bunlar sadece bizim aklımıza gelen fikirler. Sizin önerilieriniz neler?
Kaynak:AndroidPit

Yorum Gönder

 
Top