0
Her ayın başında Android sürümleri kullanım oranlarını kamuoyuyla paylaşan Google, mayıs ayını ilk günlerinde de bir kez daha geliştiriciler sayfasından kullanım sürümlerine ilişkin son raporunu yayınladı. Geçtiğimiz ay Google Play’i ziyaret eden cihazların Android sürümlerine bakılarak oluşturulan tabloda, geride bıraktığımız aydaki gibi yükselişte olan tek sürüm Android 4.4 KitKat oldu. Şubat ayında %2.5, mart ayında %5.3 olan KitKat kullanım oranı nisan sonu itibariyle %8.5 seviyesine yükseldi. Son dönemde tanıtılan giriş-orta ve üst sınıf akıllı telefonların büyük bölümünün KitKat sürümüne sahip olması ve dağıtımı gerçekleşen güncellemeyle birlikte söz konusu kullanım oranın uzun bir süre daha artması bekleniyor.
Android ekosisteminde uzun bir süredir lider olan  Jelly Bean ise liderliğini hala koruyor ancak son iki aydır kullanım oranında bir düşüş söz konusu. Geçtiğimiz ay %61.4 olan kullanım oranı nisan sonu itibariyle %60.8′e geriledi.
2011 yılında tanıtılan Android 2.3 Gingerbread cephesinde düşüş devam etse de, sürüm hala Android ekosisteminin %16.2′sine hükmediyor. Android 4.0 Ice Cream Sandwich’in son kullanım oranı ise %13.4 olarak kaydedildi. Android emektar sürümleri Froyo ve tabletler için geliştirilen Honeycomb listede yer almaya devam ediyor.
Android sürümlerin kullanım oranlarında son iki ayda yaşanan değişim;
  • KitKat: % 5.3 ->%8.5
  • Jelly Bean: 61.4 -> %60.8
  • Ice Cream Sandwich: % 14.3 -> %13.4
  • Gingerbread: % 17,8 -> %16.2
Kaynak:Andronova

Yorum Gönder

 
Top