0

YouTube'un güncellenen Android uygulaması sayesinde platformdaki videoları daha yüksek çözünürlükte izleyebileceksiniz. YouTube artık 2K'yı destekliyor.


Mobil platformların günümüzde önemli bir yer edinmesinden sonra önce işlemci ve yazılım alanında gelişmeler yaşanmış ve son olarak da yüksek çözünürlüklü ekrana sahip cihazlar geliştirilmeye başlanmıştı. 720P ile başlayan bu devrim 1080P ile devam etmiş ve 2K çözünürlükle şimdilik noktalanmıştı.

YouTube artık 2K'yı destekliyor

Popüler video izleme platformu YouTube da bu gelişimin gerisinde kalmamak için geçtiğimiz gün sürpriz bir şekilde Android platformundaki uygulamasını güncelledi. Güncellenen YouTube uygulaması 1080Pçözünürlüğün yanında artık daha yüksek çözünürlüklü ekranlar için 2Kteknolojisini destekliyor.
El ile sürüm 5.9'a güncellediğiniz YouTube uygulaması ile 2K video çözünürlüğünde yüklenmiş videoları eğer ekranınız destekliyorsa Android cihazınızdan 2K olarak izleyebileceksiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey videoyu izlerken YouTube'un ayarlar bölümünden çözünürlük değiştirmek olacak.
14-08/09/youtube-for-android-supports-1440p-video-streaming.jpg
YouTube sürüm 5.9'un APK dosyasını buradan indirebilirsiniz. Resmi olarak yayımlanan bir sürüm olmadığı için bütün sorumluluğun size ait olduğunu belirtelim.

iOS'a 2K desteği yok!

Ancak YouTube bu özelliği iOS platformuna sunmuş değil. iPad Air'ınRetina ekranın 2K çözünürlüğü eşit olmasına karşılık mevcut satışta olan iPhone'lar bu çözünürlüğü desteklemiyor. Bakalım YouTube önümüzdeki günlerde iOS için bir güncelleme yayımlayacak mı?
Kaynak: shiftdelete

Yorum Gönder

 
Top