0

Sitemizde anlatılan bütün işlemler denenmiştir. Buna rağmen yapılan yanlış yüklemeler veya işlemler cihazınıza ciddi yazılımsal zararlar verebilir! Anlatılan işlemi yapıp yapmamak sizin kararınıza bırakılmıştır. Ne yaptığınızdan emin değilseniz, lütfen konuya hakim birine danışın!

Root işlemi telefonu garanti kapsamı dışına çıkaracaktır. Eğer garantili bir telefonunuz varsa bunu göz önünde bulundurun. Daha sonra cihazınız arızalandığında yetkili servis telefon rootlanmış diyip tamirini yapmayabilir. Telefonunuzdan herhangi bir veri,bilgi silinmeyecektir ama yine de önemli bilgilerinizin yedeğini almayı unutmayın. Ayrıca batarya şarj seviyesini %50‘nin üzerinde tutmaya çalışın. Bu model için CWM root seçeneği mevcut değil bu yüzden cihaza yeniden yazılım yükleyerek rootlama yapacağız. Telefon sürücülerinin otomatik olarak yüklenebilmesi için bilgisayarınızda Kies programının kurulu olması gerekmektedir. 
● Kies yoksa lütfen buradan indirip kurun. Kurulumdan sonra bilgisayarınızı mutlaka yeniden başlatın. Kies açmayın, sadece kurulu olması yeterlidir.

● İhtiyacınız olan dosyalar:

1: Odin downloader

2: GenNxt_PreRooted_GT-I9060_BalliBoxer

● Her iki dosyayı da indirip winrar veya winzip ile bir klasöre çıkarın.

● Telefonu kapatın. Telefon kapalıyken ses kısma + home(orta tuş) + güç tuşlarına beraber basıp basılı tutun. 

● Ekrana Samsung logosu gelince güç tuşunu bırakıp diğer tuşlara basmaya devam edin. Biraz sonra ekrana ingilizce yazılar gelecek. 

● Tuşları bırakıp bir kere ses açma tuşuna basın. Bu işlem telefonu Download Mode‘una alacaktır. 

● Telefonu download modundayken usb kablosu ile bilgisayara bağlayın. Sürücülerin yüklenmesini sağlayın. 

● Odin programını açın. Telefon sürücüleri başarılı şekilde yüklenmiş ve bilgisayar ile bağlantı kurulmuşsa programın ID:COM kutucuğunda bağlanılan com port numarası gözükür.


● PDA butonuna tıklayıp indirmiş olduğunuz GenNxt_PreRooted_GT-I9060_BalliBoxer.tar.md5 dosyasını seçin. Start butonu aktifleştiğinde yükleme işlemini başlatmak için Start butonuna tıklayın. 

● Yükleme işlemi bilgisayarınızın hızına bağlı olarak 10 dakikayı bulabilir. İşlem bitene kadar bağlantıyı kesmeyin. İşlem bittiğinde telefon kendini yeniden başlatacaktır. 

● Ayrıca programın sol üst köşesinde PASS yazısı çıkacaktır. Message kısmında setupconnection yazısını gördüyseniz işlem hiç başlamamış demektir. 

● Telefon bataryasını söküp geri takın ve baştan başlayın.İşlem başarıyla bittiğinde telefon menüsünde Supersu uygulamasını göreceksiniz. Uygulama güncelleme isterse güncelleyin.

● İşlem başarıyla bittiğinde telefon menüsünde Supersu uygulamasını göreceksiniz. Uygulama güncelleme isterse güncelleyin.

Kaynak: ceplik

Yorum Gönder

 
Top