0

Gönüllerde ve sinir sistemlerinde yerini şimdiden "Flappy Bird 2" olarak alan Swing Copters'ta ilk engeli bile aşamıyorsanız, işinize yarayacak ipuçları burada.


Flappy Bird'i önce yayınlamasıyla, sonra da "bağımlılık yapıyor, insanların hayatını kötü etkilemek istemiyorum" açıklaması eşliğinde yayından kaldırarak açıklanması zor bir üne kavuşan Dong Nguyen'in ikinci mobil oyunu Swing Copters yayınlandı.
Her ne kadar farklı bir isimle çıksa da, oyuncu kitlesi tarafından "Flappy Bird'ün daha zorlusu" olarak görülen Swing Copters'ta binlerce oyuncu henüz 1 puan bile yapamadı. Flappy Bird'de onlarca puan almaya yarayan beceriler, sallanıp duran baltalara karşı sökmedi. Peki ne yapmak gerekiyor?VentureBeat bu konuda gayet makul ipuçları veriyor:

Hedefinizi belirleyin

Swing Copters'a henüz başlamadan önce, bu oyunda uzunca bir süre çift haneli skorlara çıkamayacağınızı kabullenin. Saatlerce oynayıp henüz ilk engeli aşamayanlar olduğunu hiç aklınızdan çıkarmayın. Öncelikli hedefiniz, sadece ilk engeli aşmak olsun. 10 saniyelik tekrarlar yapın. Bu gerçekleştirdiğinizde, stratejinizi 2. engeli geçmek yani 2 puan almakolarak belirleyin ve buna odaklanın.
Swing Copters'ın zor bir oyun olduğu doğru, ancak kısa süren oyunlar size çok daha fazla tekrar yaparak kendinizi geliştirme imkanı sunuyor.

Tek tık yeterli

Oyunun başında çıkan "Tap" işareti sizi kahramanımız havalanana kadar ekrana tıklamanız gerektiği yönünde yanıltabilir. Oysa tek bir tıklama yeterli. Adamın havalanmasını bekleyin ve sonrasında tekrar tıklayın. Böylece her zaman sola doğru başlamış olursunuz ve sonraki tıklamalarınızı buna göre ayarlayabilirsiniz.
14-08/25/swingcopters-1.jpg
"Başladık yine .s"

Çekiçleri takip edin

Flappy Bird'de geçmemiz gereken şey sabit borulardan ibaretti. Burada ise her engelin iki yanında bir de sağa sola sallanan çekiçler mevcut. Bir engeli tam aşacakmış gibi görünürken, çekiçlerden birinin gelip size vurması gerçekten hayli sinir bozucu.
Swing Copters'ta başarının sırrı, çekiçlerin ahengini tutturmakta yatıyor. Pervane şapkalı adamı çekiçlerle birlikte sağa sola almanız gerekiyor. Örneğin, bir açıklıktan geçerken (muhtemelen halen ilk açıklık)sağ taraftaki çekiç dışa doğru sallanıyorsa o geçidin sağından gitmeye çalışın.

Yarım saniye kuralı

Flappy Bird'de olduğu gibi Swing Copters'ta da bir tempo bulunuyor ve zamanla buna ayak uydurduğunuzda, skor hanenizi çift basamağa taşıyabilirsiniz. Yeni başlayanlara küçük bir ipucu olarak, çekiçlere yaklaştığınızda yaklaşık olarak saniyede 2 tık gerektiğini belirtelim. Geçitten geçerken yani çekiçlerin yanına geldiğinizde ise saniyede 3 veya 4 kez ekrana dokunmanız gerekecektir. 
Aldığınız yola ve bölümün size sunduğu engellerin konumuna göre bu tempo değişiklik gösterebilir, ancak başlangıç için bu sisteme alışabilirsiniz.
14-08/25/swingcopters-2.jpg
Doğru yoldasınız!

Ekrana abanmayın

Düz gitmeniz gereken bir rota ayarladınız, ekrana hızlıca tıklayarak dümdüz yükselerek ilk engeli aştınız. Peki ya sonra? Eğer oyundan tüm beklentiniz sadece 1 puan yapmak ise doğru yoldasınız. Ancak ekrana hızlı hızlı basıp düz yükselerek 2. engeli bile geçmeniz mümkün değil.
İkinci engel farklı bir konumda bulunacağı için, sağa ya da sola gitmeniz gerekecektir. Ekrana hızlı basmaya başladığınızda ise sonrasında kontrolü tekrar ele almak imkansız hale geliyor. Bu nedenle kolaya kaçmayın, zor da olsa sindire sindire öğrenin. En başta dediğimiz gibi, stratejinizi iyi belirleyin. Çift haneli puanlar sizinle olsun.
Kaynak: shiftdelete.net

Yorum Gönder

 
Top