0
Google, dün Türkiye saati ile 19:00’da başlayan I/O geliştirici konferansında popüler mobil işletim sistemi Android’in aktif kullanıcı sayısını açıkladı. Geçtiğimiz sene aylık 538 milyon kullanıcısı bulunan Android'in hızlı büyümesi sürüyor.
Google’ın geliştiricilere yönelik hazırladığı dev etkinliği I/O, dün akşam saatlerinde başladı. İnternetten canlı olarak ta takip edilebilen etkinlik, diğer etkinlikler gibi istatistiksel veriler içeren konuşmayla başladı. Google’ın mobil işletim sistemi Android’in başındaki isim Sundar Pichai’nin konuşmasıyla başlayan etkinlikte yeni ürünlerin yanı sıra istatistikler de dikkat çekti.
Daha önce toplam cihaz aktivasyonu cinsinden Android kullanımını açıklayan Google, bu sene 30 günlük aktif kullanımı içeren tablo ile karşımıza çıktı. Buna göre geçtiğimiz sene 538 milyon olan aylık aktif kullanıcı sayısı bu sene 1 milyara ulaştı. Öte yandan Android uygulama yüklemeleri geçen yıla oranla %236 artışgösterdi. Ayrıca Android tablet kullanımının son bir yılda %46, son iki yılda da %39’dan %62’ye yükseldiği açıklandı.
Android kullanıcılarının her gün 20 milyar mesaj gönderdiği ve 93 milyon selfie (özçekim) çektiği platform hakkında paylaşılan diğer istatistikler. Android’in ezeli rakibi iOS tarafında kullanıcı sayısının 800 milyondan fazla olduğunun ancak aylık aktif kullanıcı sayısının Apple tarafından açıklanmadığını hatırlatalım.
Kaynak:tamindir

Yorum Gönder

 
Top