0

Bildiğiniz üzere Ramazan geldi çattı. 27 Hazirandan sonra artık oruç tutmaya başlayacağız. İftar geldiğinde hep beraber iftar açıcağız. Tabi çoğumuz iftar için dakika sayıyoruz. Android telefonlar her yönden bize kolaylık sağlıyor bizim yerimize İftar saatlerini sayacak uygulamalar mevcut. Siz de bu uygulamalarla İftar'a kaç saat kaldığını? Sahura kaçta kalkacağımızı? Saniyesi saniyesine sizlere gösteriyor.Ücretsiz olan bu uygulamalara Hemen göz atalım;

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı Ramazan Rehberi uygulaması İftar saatini göstermesinden çok birçok bilgiyi barındırıyor. Uygulamanın içinde Cami Programları, Ayet ve Hadisler, Dini bilgiler ve İmsakiye mevcut. İmsakiye ile her şehrin sahur ve iftar saatlerine bakabilirsiniz.

Bir diğeri de İftara Ne Kadar Kaldı? uygulaması. Adından da anlaşılacağı gibi bu uygulama ile her şehrin İftarına ne kadar kaldığında saatine, dakikasına, saniyesine kadar görebiliyorsunuz. Sadece iftar değil sahur içinde ne kadar kaldığını da gösteriyor. Bir diğer özelliği ise uygulama ile alarm kurabilmeniz. İftardan yada Sahurdan kaç dakika öncesine alarm çalmasını istiyorsanız ayarlayıp alarmınızı kurabilirsiniz.

Bir diğer uygulamada Ramazan Davulu. Bu uygulama İftar yada sahur için değil de kendiniz davul çalmanızı sağlayan bir uygulamadır. Alarmı dilediğiniz saate ayarlayarak davul ritmi ile herkesi uyandırabilirsiniz. Gayet eğlenceli bu uygulama ile ramazan davulcusu bile olursunuz belki :).

Yorum Gönder

 
Top