0
TİB'in 27 mart tarihinde vermiş olduğu kararla erişimi kapatılan video paylaşım sitesi YouTube sonunda açıldı. Açılması uzun zamandır beklenen YouTube'un sevindiren haberi geçtiğimiz ay Ankara 4. İdare Mahkemesi tarafından gelmişti.
YouTube'un açılması konusunda emek sarf eden grupların başında ise Türkiye Barolar Birliği yer alıyordu. Twitter yasağının kaldırılmasından sonra emsal teşkil etmesi beklenen video paylaşım sitesi için verilen karar, yasağa neden olan videoların kaldırılmaması sebebiyle durdurulmamıştı. Bunun ardından Gölbaşı Sulh ve Ceza Mahkemesi ile Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi, YouTube temsilcisi, avukat Gönenç Gürkaynak'ın çabaları sonrası erişim engellerinin kaldırılmasına yönelik karar aldılar.
Sonunda açılan ve aktif olarak kullanılabilen YouTube ile birlikte özellikle video paylaşımını ticari veya eğitim amaçlı olarak yapanların yüzü gülmeye başlayacak. 67 gün süren erişim engelinden sonra twitter üzerinden ilk sevinçler başladı. Hem yerel hem de küresel anlamda bu haberin olumlu bir etki yaratması bekleniyor. 
YouTube uygulamalarını yasaklar yüzünden silen kullanıcılar, aşağıdaki seçeneklerden mobil cihazlarına göre video paylaşım sitesine tekrar ulaşabilirler.
Kaynak: tamindir

Yorum Gönder

 
Top