0

Akıllı telefon kullanıcılarının ortak derdi, kanayan yaraları elbette pil sorunu. Evden tüm gece şarj edip çıktığınız cihazınızda iki müzik dinleyip bir de Twitter’ı kontrol edip işe ya da okula vardığınızda yüzde 74 kalmış şarjınızı görmek hiç iyi olmuyor. Android de bunun farkında üreticiler de. Üstüne yeterince çalışıyorlar mı, tartışılır. Fakat geçtiğimiz günlerde Google tanıttığı yeni Android versiyonunda yer alan ilginç bir çalışmayı da tanıttı. Project Volta ismini tanıyan çalışma pil sorununu tamamen çözemese de hafifletmeyi amaçlıyor.
Yeni tablet ve akıllı telefonların hepsinde enerji tasarrufu modları mevcut. Sony iki yıl önce Stamina modunu getirdi ve Samsung, LG ve HTC de ultra ya da extreme olarak adlandırdıkları enerji tasarrufu modları sunuyorlar. İşte rakiplerinin böylesine konuya yoğunlaşmaları da Google’ı Project Volga’ya iten etken oldu.
BAtterySaver
Fazladan 90 dakika mı?
Project Volga’nın pil ömrünü 90 dakikaya kadar arttıracağı iddia edilmekte. Project Volga’da bunu uygulamaları inceleyerek ve pilinizi emen uygulamaları çalışmadıklarında otomatikman kapatarak ya da şarjınız azaldıkça Wi-Fi vb özellikleri kapatarak yapmayı planlıyor. Samsung’un ultra moduyla bir saat kazandırma sözü düşünülünce 90 dakika kulağa şaka gibi geliyor
Kaynak:Androidpit

Yorum Gönder

 
Top