0

Android'inizde ile oynadığınız yada göstermek istediğiniz herhangi bir şeyi kaydetmek isteyebilirsiniz. Android cihazlarda ekran kaydını almak artık oldukça kolay.

Android telefonunuz ile video çekebilmeniz için öncelikle cihazınızın rootluolması gerekiyor. Her cihazın root işlemi farklı olduğu için cihazınızın root işleminin nasıl yapıldığını istek yaparak yakın zamanda paylaşıp yapabilirsiniz. Bu işlemi yapmak kendi inisiyatifinizdedir. Ne yaptığınızdan emin değilseniz, root işine girmemenizde fayda var.

Video Çekme Uygulamaları

Android telefonunuz ile ekran kaydını almak için Screencast adlı uygulamayı Full olarak kullanabilirsiniz. Ücretsiz alternatif olarak da SCR Screen Recorder adlı uygulamasını deneyebilirsiniz.
Screencast uygulamasını ilk açtığınızda sizden Root erişimi ister. Siz onay verdikten sonra uygulama açılır.
Screencast uygulaması açtıktan sonra üst en sağda yer alan ayarlar sekmesini açıyoruz. Ayarlar seçeneklerini telefonunuzun performansına göre ayarlayarak daha iyi verim alabilirsiniz. 
14-09/06/android-ekran-video-cekme-3-1409981692.png
Video çekmeye başlamak içib uygulamanın ana ekranına en soldaki sekmeye tıklayarak geri döndükten sonra video kaydetmeye başlayabilirsiniz. Arka planda açılan gereksiz uygulamaları kapatarak video performansında artış sağlayacaktır.
14-09/06/android-ekran-video-cekme-2.png

Video çekmeyi bitirmek için bildirimlerdeki Screncast bildirimine tıklayabilirsiniz. Ya da tekrar Screencast uygulamasını açarak videoyu başlattığınız butona tıklayabilirsiniz.

Android cihazlarda video çekmek göründüğü kadar zor değil. Cihazınız Rootlu olduktan sonra video çekmek oldukça kolay.

Yorum Gönder

 
Top