0
Kasım Ayı Android Kullanım Oranları

Google'ın her ay başı açıkladığı Android sürümlerinin kullanım oranları, Kasım ayı için açıklandı. Son aylarda yükseliş içerisinde olan Android 4.4, Kasım ayında da istikrarını sürdürdü.


Android işletim sistemini kullanan cihazların hangi sürüme ait olduğu analizleri her ay yenilenerek karşımıza çıkmaya devam ediyor.
Google Play Store'a giren herkesin hangi sürümü kullandığı ortaya çıkıyor ve Google'da oranlamayı doğru bir şekilde yapabiliyor. İşte en son kullanımoranlarına hep beraber bakalım.
Yayınlanan Kasım ayı Android sürümlerinin kullanım raporlarına göreAndroid 4.4 KitKat artışını devam ettirirken kullanım oranını yüzde 30,2'den yüzde 33,9'a yükseltti. 

Lider Hala Jelly Bean!

Android 4.1Android 4.2 ve Android 4.3 isimleri ile karşımıza çıkan Jelly Bean, Ekim ayında olduğu gibi Kasım ayında da lider. Küçük bir düşüşleJelly Bean Ekim ayındaki yüzde 50,9'luk payını Kasım ayında yüzde 48,7'ye geriledi. 
Jelly Bean modellerinin arasında en çok kullanılan sürüm ise Android 4.1. Bu sürümün kullanım oranı yüzde 21,3 seviyesinde. Daha sonra yüzde 20.4 ile Android 4.2 takip ediyor. Android 4.3 ise yüzde 7'lik düşük bir kullanım oranına sahip. Bu düşük oranın sebebi ise cihazların Android 4.4 KitKat'a güncellenmiş olmaları diyebiliriz.
14-12/02/android-distrbution-december-2014.png
Android 4.0 Ice Cream Sandwich sürümünün kullanım oranının ise yüzde 8,5'den yüzde 7,8'e gerilediğini görüyoruz. Gingerbread sürümü ise hala yıkılmış değil. Yüzde 9,1'lik bir kullanım değerine sahip bu sürümün kullanım oranının azalmasının sebebi ise maalesef güncelleme gelmesi değil. Kullanıcıların Custom ROM ile daha üst seviye sürümlere geçmeleri.

KitKat harici tüm sürümlerde düşüş

Rakamlara baktığımız zaman Android KitKat harici tüm sürümlerin düşüşteolduğunu görüyoruz. Yüzde 0,5 kullanım oranına sahip Android 2.2 Froyo'nun ise bir kaç ay sonra rapor'da yer alacağını düşünmüyorum. 
Android 5.0 Lollipop ise henüz listeye girebilmiş değil. Google'ın bir süre önce dağıtımına başladığı Lollipop ayrıca Motorola ve LG gibi üreticiler tarafından da sınırlı bölgelerde de olsa dağıtımına başlandı. Ancak görünen o ki güncellemeye sahip olan cihaz sayısı oldukça az.
Kaynak: ShiftDelete.Net

Yorum Gönder

 
Top