0
Android 5.0.1 İndirilmeye Sunuldu


Android 5.0 daha yeni çıkmışken Wi-Fi Nexus 9, Wi-Fi Nexus 7 (2013) ve Nexus 10 için bir yama niteliğinde olan Android 5.0.1'de artık indirilebilir durumda.



Android'in son sürümü 5.0 Lollipop geçtiğimiz haftalarda resmiyet kazanmıştı. Ardından Google'ın yeni işletim sisteminin kaynak kodlarını Android Açık Kaynak Platformuna (AOSP) göndermesiyle birlikte üreticiler cihazlarını güncellemek için çalışmalara başladı.
Henüz Google'ın Nexus, Motorola Moto G ve bazı Google Play Edition cihazları hariç hiç bir cihaz Lollipop ile tanışamamışken, Wi-Fi Nexus 9, Wi-Fi Nexus 7 (2013) ve Nexus 10'a Lollipop'un ilk güncellemesi sunuldu bile.

:: OTA şimdilik çıkmadı ama yazılım AOSP'de yayınlandı

Google'ın güncelleme ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadığı veAOSP'de yayınladığı Android 5.0.1 ROM sürümü, tahmin edebileceğiniz gibi kapsamlı bir güncelleme değil, sadece bir hata onarım güncellemesi.
14-12/03/google-htc-nexus-9-android-5-lollipop-20.jpg

:: Nexus'lara Factory Image Nasıl Yüklenir?

Kilit ekranını açmaya çalışırken her şeyin silinmesi sorununu gidermek için yayınlanan bu güncelleme, nadir görülen bir sorun olsa da artık giderilmiş olacak.
Oldukça ilginç ve aslında ciddi bir sorun bu durum kullanıcıların, şekil çizerek ekran kilidi açmaya çalışırken yanlış yapanların başına geliyordu. Sistem "Model" yöntemi kullanılarak kilidi açmaya çalışırken, tüm şekli değil her birleşim noktasını bir yanlış girişim olarak algılıyordu ve tabletifabrika ayarlarına geri döndürüyordu.
Yayınlanan yeni sürümle beraber bu sorunda ortadan kalkmış olacak ve tabletlerimizi gönül rahatlığıyla kullanabileceğiz.
Kaynak: SDN - ShiftDelete.Net

Yorum Gönder

 
Top