0

Google, Şubat 2015'te yayınlayacağı Android 5.1 için çalışmalarını sürdürürken, 2015 yılında duyurulması planlanan yeni Android 6.0 M için de çalışmalar başladı.



Android güncellemeleri için yoğun çalışmasını sürdüren Google ve diğer mobil cihaz üreticileri, Android 5.05.0.1 ve 5.1 sürüm güncelleme hazırlıklarına devam ediyorken, Android 6.0'dan ilk bilgiler geldi.
Yeni paylaşılan bilgilere göre Android 6.05.0 L'e benzer şekilde 6.0 Mşeklinde duyurulacak. Daha sonra M harfinin açılımı açıklanacak.

Peki, M ne anlama geliyor?

M harfinin ne olacağını kestirmek, ne yazıkki Lollipop'taki L kadar kolay görünmüyor. Ancak M harfi için de pek çok tahmin bulunuyor.
14-12/23/2.jpg
Özellikle pek çok sitede paylaşılan Marshmallow kelimesi, Android 6.0 Miçin tahmin ettiğimiz en mantıklı isimlerden biri.
Ayrıca Android 6.0 M'deki M harfinin, Milky BarMilky WayM&M'sMud CakeMentos gibi açılımları olabileceği de tahminler arasında yer alıyor.

Android 6.0 M'in arayüzü nasıl olacak?

Google'ın her Android sürümünde büyük değişiklikler yapan bir marka olduğu biliniyor. Özellikle Jelly Bean ve KitKat ikilisinde olana benzer şekilde, Android 6.0'da da Material Design arayüzünün korunacağı, sadece küçük arayüz değişikliklerinin olacağı tahmin ediliyor. Material Design'ın ise, Android 7.0 ile değişitirileceği tahmin ediliyor.

Android 6.0'da arabalar için önemli yenilikler olabilir!

Routers kaynağı tarafından paylaşılanlara göre Android 6.0 MAndroid 5.0ile duyurulan Android Auto'nun gelişmiş halini içerecek.
Ayrıca Android Wear'da olması beklenen yenilikler ile geçtiğimiz günlerdeBMW'nin yaptığı akıllı saat ile araba park etme gibi yeni nesil teknolojileri,Google'da sunacak gibi görünüyor.

Android 6.0 M, ne zaman duyurulacak?

Android 6.0 M sürümünün, 2015 yılı yazında gerçekleşecek olan Google I/O 2015 etkinliğinde duyurulması ve 2015 yılı sonlarında telefonlara gelmesi bekleniyor.
Kaynak: shiftdelete.net

Yorum Gönder

 
Top