0



Asphalt 8 Airborne vs Real Racing 3
Android kullanıcıları arasında en popüler olan iki araba yarışı Asphalt 8 Airborne ve Real Racing 3 neredeyse kafa kafaya gidiyorlar. Peki hangisi daha iyi? İkisini de Nexus 7’de test sürüşüne tabii tuttuk. İşte sonuçlar…
Plants vs Zombies, The Simpsons gibi oyunların sahibi EA Mobile için elbette Real Racing 3’ün yeri farklı. Bunu zaten indirilme sayısına baktığımızda da görebiliyoruz. Oyunun sesleri, grafikleri, oynanılabilirliğiyse ayrı bir konu. Üzerine çok çalışıldığı her halinden belli olan oyun gerçek bir sürüş deneyimini de oyunculara sağlamakta.
real racing 3 screenshot one
Gameloft da pazarın diğer ağabeylerinden biri. Modern Combat serisinden tutun da Real Football gibi uygulamalarla öne çıkan Gameloft araba yarışı kategorisinde de Asphalt 8: Airborne ile öne çıkıyor. Egzotik mekanlarda geçen Asphalt serisi de yarış severlerin gönlünde uzun süredir taht kurmuş serilerin başında. 
asphalt eight screenshot one

Real Racing 3

Real Racing 3’te yarışlara hiçbir statü sahibi olmadan tek arabayla başlıyorsunuz ve yarış kazandıkça bunlar da değişiyor. Rekabet arttıkça ve siz kazandıkça araçlarda bu doğrultuda gelişiyor. İçerik olarak da oldukça dolu bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Her yarış kendi içinde farklı zorluklar içermekte. Yeni arabaları açmak ve olan arabanızı geliştirebilmek için para ve şöhret kazandığınız oyunda ayrıca arabanızın bakımını da düzenli olarak yaptırmak zorundasınız. Araba tamirlerinde biraz beklemeniz gerekiyor ya da parayı basıp hızlı da geçebiliyorsunuz.
Oyun kendi içerisinde de oldukça tutarlı aslında. Liderlik sıralaması olan oyunda bu sayede arkadaşlarınız ve rakiplerinizin neler yaptığını da görebiliyorsunuz. Eleme modundaki bölümler de ayrıca heyecanlı ve denenmesi gerek.
real racing 3 screenshot two
Şimdi can sıkıcı yanına gelelim. Real Racing cidden çok güzel araçlar ve lokasyonlara sahip fakat bunların keyfini çıkarmak için bazen oldukça fazla para ödemeniz gerekebiliyor. Elbette oyunda kazandığınız paradan bahsetmiyorum, GERÇEK PARA. Tamam, biliyorum, ücretsiz oyunların böyle bir olayı var ve bu şekilde kendilerini çeviriyorlar ama Real Racing bunu biraz fazla göstere göstere yapıyor. Öte yandan da bazı insanlar para ödemeyi seviyor, bu yüzden adamlara diyebileceğimiz bir şey yok.
real racing 3 screenshot three

Asphalt 8

Hayattaki gerçekçilikten sıkıldıysanız alın size ideal oyun. Turbo patlatmalar, acayip rampalardan uçuslar vb. atraksiyonlarla Asphalt serisi Burnout’u hatırlatıyor. Doğrusu oyunun bazı yerlerinden gaza gelmemek çok zor. Serinin 8. oyununda da bunlar korunmuş. Sonuçta Gameloft neleri tutup neleri değiştireceğini yıllardan beri gelen deneyimiyle iyi götürüyor. Sonuç olarak Londra ya da Nevada çöllerinde fantastik bir şekilde takılmak istiyorsanız ideal araba yarışı budur.
asphalt eight screenshot four
Real Racing’de olduğu gibi bunda da para satın alabilir ya da kendiniz kazanabilirsiniz. İyi yanı, sizi EA gibi soyuyor olmaması. Evet, gerçekten daha insaflı. Oyunun bir büyük artısıysa online olarak oynanışın oldukça akıcı ve sorunsuz işlemesi.
asphalt eight screenshot three

Kontroller  

Real Racing 3

EA kontroller konusunda iyi iş çıkarmış diyebiliriz. Tepki süreleri oldukça iyi ve gerçekçi bir his yaratıyor. Fren ve hızlanma zaten sizin için halledilmiş, tek yapmanız gereken cihazı oynatmak. Özetlemek gerekirse ne kadar iyi hızlandığınız vs. önemsiz, önemli olan aracı ne kadar iyi çevirebildiğiniz.
real racing 3 screenshot five

Asphalt 8

Asphalt 8 de kontrol konusunda iyi fakat ekrana koyduğu ekstra tuşlar işleri biraz zorlaştırıyor. Özelikle Nexus 7 gibi cihazlarda oyun zevkini azaltan bir faktör. Turboyu kullanmak frene basmak vs derken oyun zevki biraz azalabiliyor bence. Fakat bunu sevenler de vardır, daha zor olmasından zevk alanlar vs. EA’nin oyunuyla gerçekten arasındaki en büyük fark ekrandaki tuşlar.
asphalt eight screenshot two

Grafikler

Real Racing 3

Genele bakıldığında Real Racing 3 çok iyi bir sunumla karşımıza çıkıyor. Grafikler de oldukça iyi. Yarışların başlangıcında tüm arabalar ekrandayken dalga hızı biraz düşebiliyor ama onun dışında bir sorun yok. Arabalar zaten jilet gibi görünüyorlar. Gerçekçi grafiklerse özellikle araba çarpışmaları ve kazalarda kendini hissettiriyor. Bu gerçekten büyük bir artı diyebilirim.
real racing 3 screenshot four

Asphalt 8

Asphalt 8: Airborne bazı noktalarda bir araba yarışında görülen en iyi grafikleri barındırıyor. Bir kere çevredeki objelere zarar verilebilmesi grafiksel açıdan kişiyi iyice oyunun içine çekiyor. Lokasyonlara bakıldığında da sanatsal açıdan Real Racing’den çok daha yoğun. Arka planda uçan balonlar, üzerinizden geçen uçaklar, çevrede dolanan devasa robotlar derken oyun ciddi ciddi keyif veriyor. Hatta bu grafiksel açıdan oyunun en büyük artısı diyebilirim.
asphalt eight screenshot five

Sonuç olarak….

İki oyunda oldukça sağlam yapılmış ve eğer izin verirseniz iki oyunda cüzdanınızı boşaltacak kadar sizi içine çekebilir. Benim fikrim ve oyum Asphalt 8’den yana. Neden derseniz içinde barındırdığı fantastik ve eğlenceli öğeler oyun sırasında gerçekten lezzetli bir doku yaratıyor. En azından rutine bağlamanızı engelliyor. Üzerine para harcamadan Asphalt’ta yapabileceklerinizin daha fazla olduğu gerçeği de eklenince zaten fazla söze gerek kalmıyor. ​
Kaynak: Androidpit
İndir:

Yorum Gönder

 
Top