0

Google, "Project Ara" kapsamında yapboz telefonlarını geliştiricilere göndererek yeni parçalar için fikir toplamaya başladı. Donanımını istediğiniz gibi değiştirebileceğiniz telefonları elimize almamız yakın.

Google'ın gelişmiş teknoloji ve proje grubu tarafından projelendirilen toplama telefon konsepti, zamanında bilgisayar toplayanların da bileceği üzere ihtiyaca yönelik yetilere sahip bir akıllı cihaza sahip olma fırsatı sunuyor. Telefonunun nasıl çalıştığını bilmeyenlere göstermek, donanımını istediği gibi değiştirmek isteyenlere kareler halinde takılıp çıkarılabilen lego tadında parçalar sunmak için geliştirilen Project Ara prototip, değişik botuylarda mıknatıslı parçaların birleştirilmesiyle kullanıma hazırlanıyor.
Geçtiğimiz günlerde demo sırasında Android işletim sistemini olması gerektiği gibi açamadığı için eleştirilen Spiral 1 kodlu prototipin Ocak'ta piyasaya sürülecek telefon hakkında umutsuzluk yaratmasının ardından, Project Ara ekibi bir yarışma açarak isteyen geliştiricilere prototip gönderip yeni parçalar geliştirmelerini istedi. Halihazırda akıllı telefonla yapılamayan bir eylemi gerçekleştirmeyi sağlayacak bir donanım önerisi ve bunu destekleyen bir videolu anlatımı 1 Eylül'e kadar talep eden ekip, ucuna 100 bin Dolar ödül koydu. Cihaz talep etmek için son tarih ise 17 Temmuz.

Project Ara başarılı olursa, telefonla daha etkileşimli ve teknik bilgisini somutlaştırabilen kullanıcı profili oluşturma konusunda Google aynı zamanda bir sosyal proje de gerçekleştirmiş sayılacak. İşin eğlence kısmı da yanımıza kar kalacak.


Kaynak: tamindir

Yorum Gönder

 
Top