0
General Mobile Discovery kullanıcılarının merakla beklediği Android 4.4 KitKat güncellemesinin ilk beta versiyonu bugün General Mobile’ın sosyal medya hesaplarından yapılan duyuru ile kullanıcılara sunuldu. Android 4.4.2 KitKat beta güncellemesini Discovery kullancılarına OTA yoluyla değilde resmi sitesi üzerinden oluşturduğu mail sistemiyle kullanıcılara sunan General Mobile, KitKat beta ROM linkleriyle birlikte kurulum detaylarını da paylaştı. İşte General Mobile Discovery’ye Android 4.4 KitKat beta ROM yükleme adımları ve detaylar.
Nisan ayından beri General Mobile Discovery kullanıcılarının merakla beklediği Android 4.4.2 KitKat güncellemesinin ilk ROM’u beta sürüm adı altında General Mobile tarafından bugün dağıtılmaya başlandı. 1 milyon satış rakamını geride bırakan eski amiral gemisi için Android 4.4.2 KitKat güncellemesini kurduğu mail sistemi üzerinden kullanıcıların mail adreslerine link ve kurulum bilgilerini göndererek yapan General Mobile beta sürümde yaşanan sorunlarla alakalı kullanıcılarından geri bildirim bekliyor.
Güncellemenin cihazınıza gelip gelmediğini Menü/ Sistem Güncelleme/ Yeni Sürümü Kontrol Et adımlarını izleyerek kontrol ettiğinizde “Son sürüm yüklü” uyarısı alıyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek cihazınıza Android 4.4 KitKat beta ROM‘unu kurabilirsiniz.
General Mobile Discovery Android 4.4 KitKat Yükleme Adımları
1) Güncellemeyi cihazınıza kurmadan önce tüm verilerinizi yedeklemenizi öneriyoruz. Yazılım güncellemesi sonrası tüm verileriniz silinecektir. Yedekleme işlemi için Google Play Store’danTitanium Backup ve Hellium Backup gibi yedekleme programları ile yedekleyebilirsiniz. Yedekleme programlarıyla uygulama ve verilerinizi yedeklebilirsiniz. Program ile oluştruduğunuz zip dosyası ile tüm uygulamalarınızı yedekleyip custom recovery yoluyla yükleyebilirsiniz. Google Play Store’dan yedekleme programı ile indirerek uğraşmak istemiyorsanız özellikle telefon rehberinizdeki kişileri, fotoğraflarınızı ve müziklerinizi bilgisayar üzerinden çalışan yedekleme programlarıyla yedeklemenizi öneriyoruz.,
2) Telefonunuzda microSD kart kullanıyorsanız güncellemeyi cihazınıza indirmeden öncemicroSD kartınızı çıkartınız.
3) Yaklaşık 390 MB büyüklüğünde olan Android 4.4.2 KitKat güncellemesini Discovery buradan indirebilirsiniz.
4) Şarjınızın %35′in üzerinde olduğunu kontrol edin. Güncellemenin cihazınıza sorunsuz olarak kurulması için şarj yüzdesi önemlidir. Güncelleme sırasında telefonunun şarjının bitmesi telefonunuzda kalıcı sorunlara neden olabilir.
5) Eğer direkt telefonunuza ilgili linki indirdiyseniz indirilen dosya Dahili Depolama/ Downloaddizinine kaydedilecektir. Eğer ilgili dosyayı bilgisayarınıza indirdiyseniz, indirdiğiniz dosyayı telefon hafızasına kopyalayın (.zip dosyası olarak). Telefona kopyalama tamamlandıktan sonra USB kabloyu telefonunuzdan çıkartın.

6) Sistem Güncelleme/ Menü Tuşu/ Yerelden güncelleme seç adımlarını izleyiniz.
7) Çıkan ekranda dahili depolamada yazılım dosyasının bulunduğu konuma gidin ve yazılım dosyasını seçin.
8) Ekrana gelen sorguda “güncelle” seçeneğini seçiniz. Güncelle seçeneğinin seçilmesiyle birlikte telefonunuz yeniden başlatılaca ve güncelleme işlemi gerçekleştirilecektir.
9) İlk açılış telefonun normal açılış süresinden uzun sürecektir. Yaklaşık 5 dakikalık bekleme süresi sonrası telefonunuz Android 4.4.2 KitKat beta ROM’u yüklü olarak açılacaktır.
10) Kurulum işlemi başarıyla tamamlanmıştır.

Yorum Gönder

 
Top