0

Android cihazınızı ve işletim sisteminizi seviyor, onunla vakit geçirmekten, incelemekten hoşlanıyor musunuz? Bu durumda size sistem performansınızı da takip edebilmeniz için önerebileceğimiz çok faydalı uygulamalar mevcut. İşte cihazınızın enerjisini emen uygulamalardan, dengesiz CPU davranışlarına ya da arka planda sinsi sinsi işleyen uygulamaları bulmanıza yardımcı olmaya kadar birçok konuda işinize yarayabilecek verimlilik odaklı uygulamalar. 
Network Monitor Mini aslında küçük bir ağ takipçisi. Uygulama internet üzerinden indirme ve yükleme hızınızı kontrol ederken aynı zamanda da hangi web sitesinin kotanızdan ne kadar alıp götürdüğünü gösteriyor. Türkiye’deki paketlerin 1GB ya da 2GB olduğu düşünülürse bu konuda biraz takip hiç de fena olmaz. Uygulamayı ekranınızın istediğiniz yerinde istediğiniz şekilde sabit de tutabilirsiniz. 
AndroidPIT performance monitoring 5

System Monitor

Eski fakat sağlam uygulamalardan olan System Monitor, bir süredir güncelleme almadı bu yüzden arayüzü biraz old school görünmekte fakat bu sizi yanıltmasın, uygulama hala çatır çatır çalışmakta. Uygulama size rahatlıkla hangi widget ne kadar tüketiyor hangi uygulama ne harcamış ya da ne RAM’den ne kadar kullanıyor hepsini gösteriyor. Oldukça anlaşılır ve kullanımı kolay olan uygulama cihazlarını yakından takip etmek için birebir.
AndroidPIT performance monitoring 1
Arayüzü sallayın verimliliğe bakın / © AndroidPIT/Pavel Petrov

TinyCore

Minimal bir uygulama kullanarak çok da detayda kaybolmak istemiyorsanız TinyCore tam size göre. Güzel ve sade tasarımıyla sistem çubuğunuzda yer alan TinyCore RAM ve CPU kullanım oranlarını oldukça anlaşılır bir biçimde göstermekte. Pro versiyonu da olan uygulama pro versiyonu olmadan da oldukça kullanışlı, boşuna para vermeyin.
AndroidPIT performance monitoring 2
 © AndroidPIT/NeoTech Software

Disk usage

Eğer rakamlar, grafikler vb. şeyler sizin için çok karışıksa alın size eski model çubuklu anlatım tekniği. Disk Usage çok açık biçimde neyin hafızanızda en çok yer tuttuğunu, neyin ne kadar rahat yer tuttuğunu gösteriyor. İstendiğinde oldukça da detaylı veriler sunabilen uygulama özellikle yere ihtiyacı olan kullanıcılar için gereksiz uygulamaları saptama ve silme konusunda iyi bir rehber görevi üstlenmekte. 
AndroidPIT performance monitoring 4

CPU Temperature

Pillerimizin tükenme hızları düşünüldüğünde işlemcilerimizi cidden yoran bir şeyler olmalı diye düşünüyor insan. İşte bu yorulan işlemci, pil gibi öğelerin çalışma hızlarını ve ısılarını merak eden ve kontrol altında tutmak isteyenler için CPU Temperature farklı ve güzel bir uygulama. Meraklısının çok hoşuna gidebilecek uygulama aynı zamanda bilgileri size oldukça iyi grafikler halinde sunarak bir artı daha alıyor. Cihazıyla içli dışlı olmak isteyenlerin oldukça hoşuna gidebilecek bir uygulama.
AndroidPIT performance monitoring 3
İşte cihazınızı daha yakında takip edebilmek istiyorsanız size güzel uygulamalar. Umarım aralarından işinize yarayacak uygulamalar bulabilirsiniz.
Sizin en çok hangi uygulama dikkatinizi çekti? Bu kategoride önerebileceğiniz ya da kullanıp memnun olduğunuz farklı uygulamalar var mı?

Kaynak: androidpit

Yorum Gönder

 
Top