0
Önceleri telefonların küçülmesini istedik. Ne kadar küçük o kadar havalıydı. Daha sonra akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla rüzgar tersine döndü, bu sefer de telefonlar büyümeye başladı. Fakat bu olay nereye gidiyor? Ekranlar daha ne kadar büyüyebilir ki? Artık birçok cihaz cebimize zorla sığıyor. Daha da önemlisi tabletlerle telefonlar neredeyse orta noktada buluşacak hale geldiler.
5 inçlik bir akıllı telefon ne kadar mantıklı ve cazip? Elbette kişiden kişiye değişir. Fakat aynı caziplik 10 inçlik bir tablet için de geçerli olabilir. Hem de pil sorununu daha az hissederek. İşin içine phabletler girince ortam daha da karışıyor. Bu kategoride arada patates çıkanları saymazsak gerçekten iyi cihazlar üretiliyor. Bu iyi cihazlar da aslında tabletlerin geleceğini belirliyor. Bu gelecekte tabletlerin daha küçük olacağını görmek hiç zor değil.
5 inçlik cihazlara dönersek, ekranın cihaza olan orantısı oldukça iyi. Ekran kalitesi vs diye giderken küçük tabletlere kafa tutuyorlar. Cebe girme konusunda da tabletlere göre elbette çok avantajlılar. Hatta biraz daha ileri gidersek ucuz laptoplar ile aynı verime yakın bir sonuç alabiliyoruz.
Resmin biraz da tamamını görmeye çalışalım: Neden tablet alıyoruz? Muhtemelen yatağa uzanıp film izlemek, oyun oynamak ya da fotoğraflara daha iyi bakabilmek için. Keza e-posta yazmak veya verimlilik uygulamalarından yararlanmak da daha kolay oluyor. E-reader olarak da çok daha iyi çalışıyor telefona kıyasla. Fakat cep telefonu endüstrisi oldukça hızlı gelişiyor. Örnek vermek gerekirse LG G3, Google Nexus 7 ile kıyaslandığında video izleme konusunda kullanıcıyı hiç de mutsuz etmiyor. Bir adım daha ileri gidip Sony Xperia Z Ultra’yı karşılaştıralım. Bu noktada Nexus 7’ye çok da gerek kalmıyor.
Aslında küçümsenmeyecek bir diğer görüş de küçük ekranlı tabletlerin işlevsiz olduğu yönünde. Elbette kimse Nexus 7’ye ya da Samsung Galaxy Tab Pro 8.4’e işlevsiz diyemez fakat birinde HTC One M8 varsa neden bu cihazlara gerek duysun ki? Belki oyun oynamak için…
Siz 8 ya da 10 inçlik bir tablet kullanmayı düşünüyor musunuz? Muhtemelen hayır. İnsanlar da tüm gün ceplerinde taşıyamayacakları bir cihazı almaya çok gönüllü değiller bu yüzde. Özellikle de artık birçok insanın telefonlarından kopunca kendilerini mutsuz ya da rahatsız hissettikleri düşünülünce bu eğilimin sebebi daha rahat anlaşılıyor.
Sizce ileride ne olacak? 8-10 inçlik cihazlar hatta tabletler tamamen bitecekler mi? Yoksa telefonlar yeniden küçülmeye mi başlayacak? Biraz mantıklı düşündüğünüzde ne görüyorsunuz?
Kaynak: Androidpit

Yorum Gönder

 
Top