0
Pil ömrü tüm akıllı telefon dünyasının çok yakından ilgilendiği ve hiçbir zaman geçerliliğini yitirmeyecek olan bir konu. Kapsam olarak Android, iPhone ve Windows Phone kullanan herkesi içine alıyor. Bu noktada saydığımız tüm telefonların kullanıcılarına yönelik olarak daha fazla pil ömrü bağlamında akıllı telefon kullanımındaki en temel 5 prensibi bu yazımızda okuyucularımızla paylaşıyoruz.

1) Parlak Arka Plan Görüntüleri

Parlak arka plan görüntüleri pil ömründen %20'ye kadar yiyebilirler. Aşağıda bu duruma örnek teşkil eden iki ekran görüntüsünü bulacaksınız. Üstteki beyaz ağırlıklı arka plan görüntüsü hemen altındaki koyu renki olana göre çok daha kötü bir pil ömrü performansı gösterdi.
Pil ömrü canavarı arka plan örneği:                                              Pil ömrü dostu arka plan örneği:
 
Pil ömrü konusundaki bir numaralı tavsiyemiz arka plan renk ve parlaklığında koyu renkleri ve de mat tonları tercih etmeniz.

2) Adobe Flash etkinleştirmesini kapalı tutun

Kullanmadığınız anlarda Adobe Flash'ı mutlaka kapalı tutun.Telefonunuzun normal kullanımında Adobe'nin pil ömründen ne kadar yediğine şaşırabilirsiniz. Sadece ihtiyaç duyduğunuzda Adobe'yi açmanızda büyük fayda var.


3) Titreşimi Mümkün Olduğunca Kapalı Tutmaya Bakın

Pil ömrüne ciddi katkıda bulunan değişikliklerden bir tanesi de telefon ekranına dokunduğunuzda kullanılan tireşimi kapatmak olacaktır. Sonuç olarak telefon üzerinde geçirdiğiniz zamanın büyük bir kısmında parmaklarınız ekran üzerinde gezerken ortaya onlarca hatta yüzlerce titreşim gerekliliği çıkıyor. Bu arada telefonun arama ayarlarında titreşim kullanmayı tercih ediyorsanız pil ömrü açısından bu alışkanlığınızı değiştirmeye çok da gerek yok.

4) Telefonunuzu doğru oda sıcaklığında şarj edin

Malum yaz vakti ve yüksek sıcaklıklarla mücadele ediyoruz. Bir çok kullanıcı için havanın ne koşullarda şarj edilmiş olduğunun pil ömrü ile direkt bir ilişkisi olamaması gerekiyorken aslında işin aslı bu iki kavram arasında doğrudan bir bağlantı olduğu. Yani hava ile telefon şarjı arasında anlamlı bir ilişki var. Çok soğuk ya da sıcak ortamlarda şarj edilen cihazların pil ömrü normal oda koşullarında şarj edilme durumlarına göre ciddi şekilde değişiyor. Normal oda sıcaklığı kavramını biraz açacak olursak : '15 ile 25 derece arasında değişen sıcaklık' şeklinde bir açıklama yapmak yerinde olur.

5) Uygulamalarınızı güncel tutun

Uygulama geliştiricileri genelde uygulamalarını tasarlarken pil ömrü hususunu fazla dikkate almazlar fakat zaman içerisinde yapılan güncellemelerde bu hususta ilerlemelerin olması çok olasıdır. Bu yüzden kullandığınız uygulamaların en güncel versiyonlarını edinmenizde pil ömrü açısından büyük faydalar vardır.

Kaynak: Androidpit

Yorum Gönder

 
Top