0

Türkiye de dahil tüm dünya mobil pazarı çok sıcak bir dönemden henüz çıktı. Herkesin elinde bir akıllı telefon olmakla birlikte insanlar artık S5 ve HTC One M8 gibi yeni çıkan akıllı telefonlara da gözlerini dikti. Eminim bu insanlar da yeni telefon aldıklarında eski telefonlarını ne yapacaklarını düşünüyordur. Sizin için eski telefonunuzla yapabileceğiniz 5 şeyi seçtik.
Çocuklara vakit geçirmeleri için verebilirsiniz
Yeni bir oyun konsolu olmasa bile küçük yaştaki çocuğunuza veya yakınınıza oynaması için eski telefonunuzu verebilirsiniz. Bilirsiniz örneğin misafirliğe gelen çocuklu aileler için en kötü şeylerden biri çocukların yerine duramayıp sorun çıkartmasıdır. İşte o an işinize en çok yarayacak yegane şey: Eski telefonunuz! İçine Air Penguin veya  Logo Quiz gibi uygulamalar yükleyin ve çocuğa oynaması için verin. Üstelik telefonun başına bir şey gelmesinden de korkmayacaksnız (ona Galaxy S5 vermekten çok daha iyi!).

Sporda kullanabilirsiniz

Koşu yapmak ve bisiklete binmek akıllı telefonlarla yapılabilecek en güzel şeylerden biri. Müzik dinleyebilir ve GPS yardımıyla nerelere ve ne kadar koştuğunuzu ve daha nicesini görebilirsiniz.
3049152556 1a337b4677 z
yourdon@flickr (cc)
Sorun ise bunu yeni aldığınız ve üzerine 2000 TL para saydığınız telefonla yapmak istemeyeceksiniz. Eski telefonunuzun MP3 ve GPS özelliğini spor yaparken çok rahat kullanabilirsiniz; çünkü düşüp kırılmasından çekinmeyeceksiniz.

Navigasyon

Navigasyon akıllı telefonlarda kullandığımız en iyi özelliklerin başında geliyor. Fakat sizin de bildiğiniz üzere bu özellik oldukça fazla pil yiyor. Bu sorunu yanınızda eski telefonunuzu taşıyarak giderebilirsiniz. Tabii ki gündelik anlamda taşıyın demiyoruz fakat örneğin seyahate çıktığınızda GPS için önce eski telefonunuzu kullanabilirsiniz. Data sorunu olacak diyorsanız Copilot gibi offline haritalar da indirebilirsiniz. Böylelikle batarya ömründen oldukça tasarruf etmiş olacaksınız.

Saatli radyo

Alarm Clock Xtreme  gibi bir uygulama ile yataktan kalkış işi sizin için daha az travmatik olabilir. İşin güzel yanı esas telefonunuzu siz uyurken kapalı tutabilmeniz.
3846542210 8e37532297 z
omcoc@Flickr (cc)
Uçuş modunda kullanırsanız pil ömrünüz daha da uzun gidecektir. Bunun dışında eski telefonunuzu alarmlı radyo olarak kullanmak isterseniz TuneIn Radio veya rad.io gibi uygulamaları indirebilirsiniz. Tabii telefonu bir ses çıkışına bağlarsanız daha iyi olur.

Gizli kamera

Eğer biraz paranoyok bir tipseniz ve evinizi terkettiğinizde neler olup bittiğini görmek istiyorsanız eski telefonunuzu gizli kamera olarak kullanabilirsiniz. Bu amaçtan amaca değişebilir fakat benim aklıma hırsızlık veya bebeğinizin odasını görüntülemek gibi şeyler geldi. Play Store'da bunun için çok sayıda uygulama mevcut: Cloud Spy Cam,  IP Webcam  ve tinyCam Monitor Free bunlardan birkaçı.

Diğer Konu: Eski telefonlar nasıl değerlendirilir; çöpten kurtarmanın yolları
Kaynak: Androidpit

Yorum Gönder

 
Top